Een kinderfeestje organiseren tijdens deze bijzondere corona pandemie, kan dat wel? Het is momenteel een van de meest gestelde vragen. Het antwoord hierop is “ja, dat kan”. Momenteel verzorg ik namelijk als professionele clown diverse kinderfeestjes op locatie. In deze blog geef ik je graag enkele tips die het je mogelijk maken om een corona-proof kinderfeestje te organiseren.

 

Corona regels voor kinderen

Kinderen hebben gelukkig erg weinig kans om het COVID-19 te krijgen. Om deze reden zijn er vanuit het RIVM ook enkele duidelijke regels opgesteld die speciaal voor kinderen gelden. Gezien deze kunnen wijzigen stuur ik je graag door naar https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen Hier vindt je altijd de actuele en geldende corona regels. Enkele regels zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen:

kinderen t/m 12 jaar hoeven onderling en tot volwassene géén afstand te houden.
kinderen van 13 tot 18 jaar hoeven onderling géén afstand te houden, wel tot volwassenen.

 

Geef ouders informatie over het kinderfeest

Ook voor ouders is het allemaal een extra spannende tijd. Om deze spanning wat weg te halen is het belangrijk om ouders goed te informeren. Laat ze weten wat je gaat doen en hoe je het gaat doen. Belangrijk hierbij is natuurlijk, hoe maak je het kinderfeestje coronaproof. Je zult merken dat ouders het erg waarderen!

 

Regelmatig handen wassen is belangrijk

Misschien wel een van de bekendste regel: “was je handen stuk”. Het wordt veel benoemd en voor vele is het inmiddels ook vanzelfsprekend om te doen. Ook voor kinderen is deze regel erg handig, ze zijn op school niet veel anders gewend. Want ook hier desinfecteren en wassen de kinderen regelmatig hun handen. Het is dan ook verstandig om ook tijdens het kinderfeestje de kinderen bij binnenkomst de handen te laten wassen. Ook tussentijd is het aan te raden om dit te doen, de kinderen snappen dit is mijn ervaring.

Ook van mij als professioneel clown mag je dit verwachten. Tijdens het kinderfeest zal ik regelmatig mijn handen desinfecteren, hiervoor heb ik een klein pompje bij me. Ik doe dit spelenderwijs en tussendoor, het zal vrijwel niemand goed opvallen. Het zal dan ook zeker géén hinder geven tijdens de voorstelling. Vanzelfsprekend worden alle materialen na afloop van het kinderfeest ook grondig schoongemaakt.

Kortom een kinderfeest organiseren kan en mag volgens de actuele regels. Wanneer je dus de regels vanuit het RIVM handhaaft kan het kinderfeestje doorgang vinden.

Lumens Groep: Mevr. Lensink

Super bedankt voor de leuke middag. Wij hebben echt genoten en het springkussen, maar vooral de clown waren echt een aanwinst voor de middag; alleen maar positieve feedback.

Lidl : Mevr. Dekker

Ik vind dat je het geweldig hebt gedaan afgelopen woensdag en het voegde ook echt iets toe, al die blije kinderen. Zo leuk om te zien!

wow, moet je die recensies eens zien!
Bekijk alle referenties »