Je ziet ze regelmatig voorbij komen, de meest uiteenlopende ballonfiguren. Een hondje, feesthoed, zwaard of bloemetje, maar wie maakt deze nu allemaal? Of welke soort ballonnen zijn hiervoor nodig om een ballonfiguurtje te maken? Ballonnenclown Dico vertelt het je graag in deze blog.

Waar zijn de ballonnen van gemaakt?

De ballonnen die een ballonnenclown gebruikt zijn modelleerballonnen. Dit zijn speciale ballonnen waarmee uiteenlopende ballonfiguren gemaakt kunnen worden. In de meeste gevallen zijn dit 100% latex ballonnen. Deze zijn goed sterk en kunnen veel hebben. Daarbij is het leuk om te weten dat latex een natuurproduct is, een plant. Je bent dus ook nog eens bewúst met een ballonfiguurtje bezig!

Benieuwd wat Clown Dico allemaal doet? Bekijk het op zijn youtube kanaal!

Ballonfiguren zelf maken

Er zijn veel complete pakketjes te koop. Dit is een zak modelleerballonnen, speciale ballonnenpomp en uitlegboekje. Op deze manier kun je zelf aan de slag met het maken van je eerste figuurtjes. De speciale modelleerballonnen zijn veelal verkrijgbaar in de grotere feestwinkels. Een van de grote geheimen tot een prachtig ballonfiguurtje begint bij de basis, de ballonnen. Zelf werk ik al jaren met “Qualatex”, dit is wereldwijd een van de grootste ballonleverancier. Ruime keuze en allemaal 100% latex ballonnen, dus ook milieubewust.

Ervaren ballonnenclown huren

Niet alleen standaard ballonfiguren op het evenement? Clown Dico is een professionele ballonnenclown die van ballonnen echt ware balloncreaties maakt. Niet allemaal simpele ballonfiguurtjes! Bij Clown Dico zullen ware balloncreaties voorbij komen zoals een aap in een palmboom, vliegtuig, bekend stripfiguur of wellicht jezelf van ballonnen. Kinderen mogen altijd vragen wat ze willen, ballonnenclown Dico draait er zijn hand niet voor om. Ook zeer leuk te combineren met een kindershow!

ballonnenclown huren

Lumens Groep: Mevr. Lensink

Super bedankt voor de leuke middag. Wij hebben echt genoten en het springkussen, maar vooral de clown waren echt een aanwinst voor de middag; alleen maar positieve feedback.

Lidl : Mevr. Dekker

Ik vind dat je het geweldig hebt gedaan afgelopen woensdag en het voegde ook echt iets toe, al die blije kinderen. Zo leuk om te zien!

wow, moet je die recensies eens zien!
Bekijk alle referenties »